Tijd: 30 min.
Recept voor 5 ballen
Benodigdheden:
- 300 gram gehakt
- 5 broodjes
- 1 rode peper
- half uitje
- 2 eieren
- 3 of 4 beschuitjes (of paneermeel)
- 1,5 theelepel gehaktkruiden (of andere kruiden)
- 1 teentje knoflook
- boter en olie om in te bakken
- verder kun je je broodje nog beleggen met sla, tomaat, een lekker sausje enz.
Bereidingswijze:
Als je broodjes hebt die nog afgebakken moeten worden in de oven, verwarm je als eerst je oven voor volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd vervolgens het kapje van het broodje, en hol het broodje uit.
Gooi het kapje niet weg! (hebben wij perongeluk wel gedaan) Smeer de broodjes aan de binnenkant in met een klein beetje boter. Doe de broodjes vervolgens in de oven en bak ze af. Doe het gehakt in een kom en voeg de eieren, de verkruimelde beschuitjes en de gehaktkruiden toe. Meng dit alles goed door elkaar. Snipper vervolgens een uitje en snijd een rode peper en een teentje knoflook heel fijn
Voeg dit ook toe aan het gehakt.
Kneed alles goed met je handen door elkaar en vorm vervolgens 5 ballen. Giet een scheutje olie in een pan en doe hier een blokje boter bij. Zodra de boter gesmolten is, kun je de gehaktballen in de pan leggen. Bak de gehaktballen met de deksel erop in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Vergeet je om regelmatig de gehaktballen te keren in de pan zodat ze mooi egaal bruin worden. Ondertussen kun je eventueel wat plakjes tomaat snijden enz.
Serveer de gehaktbal in het broodje met lekker wat sla, tomaat en saus. En klaar is je broodje bal!